251811.jpg

Lyön koolinkeja pumppuhuoneen seiniin. On eristettävä. Navettarakennuksessa oleva koppero lämpeni ennen eläinten voimin. Lampaitten, lehmien ja kanojen. Se oli sitä aikaa. Nyt on yhdessä navetan nurkkauksessa jäljellä kolme ankanpoikaa, jotka lämmittävät vielä ----lähinnä mieltä.

Radio pitää seuraa, tuhisee täyden purusäkin päällä,  kehottaa meitä äänestämään kaikkien aikojen iskelmää. Naisääni korostaa " kaikkien aikojen", kuin tekisi tiukkaa paskaa. Mikähän nunna sekin luukee olevansa? Melkein vasara putoaa handusta, se pysäyttää. Tässäkö se kaikki on? Kaikkien aikojen iskelmä? Mitä sen jälkeen kun iskelmä on julistettu? Sen jälkeen tehdyt ovat vain moskaa, turhaa työtä, leipäiskelmiä, ne eivät koskaan kykene saavuttamaan moista iskelmäarvostusta, koska kaikkien aikojen iskelmä on jo nimetty. Tuleeko Jeesus tosiaan maan päälle joulukuun alussa ja julistaa Radio Suomessa kaikkien aikojen iskelmän ja samalla kaikkien aikojen valtakunnan avatuksi? Siellä varmaankin soi kaikkien aikojen iskelmä harppusäestyksellä? Olisiko biisi Paratiisi tai Satumaa nimi ainaskin sopisi? Ja kaikki urheiluselostajat sinne samaan nyyttiin? Hehän hehkuttavat urheilijasta kuin urheilijasta, että nyt hän teki kaikkien aikojen parhaan tuloksensa? Mitä sitä enää jatkamaan? Aina tehdään se historiallinen tulos, vaikka vain piirikunnallisissa ikämiessarjassa?

KUN TYÖSKENTELET AHTAASSA KOPISSA JA SINULLA ON TEHOKAS TYÖMAAVALO SIINÄ JALOISSA PYÖRIMÄSSÄ, VARO, ETTET UNOHDA SITÄ STYROKSIN LÄHEISYYTEEN! STYROKS SULAA LAMPUN LÄMMÖSTÄ. SAMATEN JOS SÄILYTÄT NAULOJA MUOVI ASTIASSA, ESIMERKIKSI LITRAN PAKASTUSRASIASSA! ÄLÄ JÄTÄ RASIAA LAMPUN LÄHELLE! RASIA SULAA LAMPUN LASIIN KIINNI JA KÄRYÄÄ JA HAISEE INHOTTAVALLE!!